Обсяг промвиробництва у Китаї знизився у лютому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг промвиробництва у Китаї знизився у лютому

Казна та Політика
272
Промислове виробництво в Китаї зростало в лютому порівняно повільними темпами, що зменшило ризик перегріву в економіці, яка розвивається найшвидше у світі, повідомив сьогодні уряд КНР.
Індекс менеджерів із закупівель (PMI) в лютому знизився з 55,8 до 52 пунктів, повідомила Федерації логістики і закупівель Китаю. Аналітики чекали побачити індекс на рівні 55,45. Це найнижчий рівень китайського індексу PMI за останніх 12 місяців. Уповільнення може бути викликане зниженням обсягів урядової підтримки і заходами, направленими на обмеження зростання кредитування економіки, вважають експерти.
Індекс ділової активності в промисловому секторі, що розраховується HSBC Holdings Plc і Markit Economics, знизився з 57,4 пунктів в січні до 55,8 пунктів в лютому, що стало найнижчим значенням показника за три місяці.
Однак існують індикатори того, що бурхливе промислове зростання в КНР незабаром поновиться. Так, обсяг нових замовлень збільшився 11-й місяць поспіль, а експортні замовлення залишилися на максимальному рівні майже за 5 років.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас