Путін встановив максимальний розмір процентної ставки по іпотеці - не вище 11% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін встановив максимальний розмір процентної ставки по іпотеці - не вище 11%

Кредит&Депозит
694
Максимальний розмір стандартних іпотечних кредитів на покупку квартир в новобудовах не повинен перевищувати 3 млн рублів у регіонах і 8 млн рублів - в Москві і Санкт-Петербурзі. Як повідомляє РІА "Новості", про це заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на засіданні президії Ради при президенту з реалізації пріоритетних нацпроектів і демографічної політики.
"Вважаю, що за допомогою державних кредитів ми можемо і повинні стимулювати попит саме на недороге, доступне житло", - цитує прем'єра агентство.
Путін заявив про необхідність створювати умови, щоб за рахунок іпотечного кредитування якомога більше людей змогли купувати нові квартири і самостійно покращувати житлові умови. Прем'єр нагадав, що в 2007-2008 роках в Росії було видано 820 тисяч іпотечних кредитів на 1,2 трлн рублів.
Прем'єр вважає, що криза не могла не позначитися на розвитку іпотеки: банки втратили доступ до так званих "довгих" і "дешевих" грошей. "Як результат - процентні ставки стали непідйоними для потенційних позичальників. Хоча, за оцінкою фахівців, за 2009 рік було видано 117 тисяч іпотечних кредитів на суму 138 млрд рублів", - наводить агентство слова глави уряду.
Путін вважає, що процентна ставка по іпотеці, що не перевищує 11%, серйозно розширить коло учасників іпотеки. Первинний внесок має бути не більше 20% від вартості квартири.
Щоб комерційні банки змогли видавати доступні кредити, вони отримають додаткову фінансову допомогу, як з боку "Внєшекономбанку", так і з Фонду національного добробуту в загальному обсязі 250 млрд рублів, обіцяв прем'єр.
"Ми повинні підтримати ринок, підтримати громадян, які хочуть поліпшити свої житлові умови. Ми повинні ринок розігріти, перегріву не потрібно, але підтримка потрібна. І ми з вами домовлялися про те, що в 2010 році заходи з підтримки реальних секторів економіки поки що скорочувати рано", - сказав Путін.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас