МВФ вірить, що ЄС може вирішити проблеми Греції самостійно, але готовий і допомогти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вірить, що ЄС може вирішити проблеми Греції самостійно, але готовий і допомогти

Казна та Політика
309
Глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан висловив упевненість, що Євросоюз зможе своїми силами вирішити фінансові проблеми Греції, відзначивши, що МВФ готовий у разі потреби надати допомогу, передає Bloomberg.
"Вони (ЄС) хочуть вирішити проблему своїми силами - і я ставлюся до цього з абсолютною пошаною", - заявив учора Стросс-Кан журналістам після свого виступу у Вашингтоні. "Я вірю, що вони в змозі впоратися з цим завданням, але позиція фонду залишається колишньою - ми будемо раді допомогти, якщо нас попросять". Він також відзначив, що Греція опинилася в "дуже особливій" ситуації, оскільки країна є членом як ЄС, так і МВФ.
На цей тиждень представники МВФ повідомили, що фонд направив до Афін своїх представників для надання допомоги за запитом європейської і грецької влади. Раніше лідери ЄС доручили уряду Греції скоротити дефіцит державного бюджету, уточнивши, що Єврокомісія проводитиме регулярні перевірки дій, що робляться країною, для забезпечення збереження стабільності в зоні євро.
Фонд також повідомив про підготовку багатомільярдної програми кредитування країн, які найбільше постраждали від кризи, причому МВФ має намір сам пропонувати кредитні лінії державам, чию політику він вважає надійною. Але ті, які отримали такі пропозиції держави, можуть відмовитися від допомоги. Конкретні деталі проекту, як очікується, будуть підготовлені до вересня, після чого буде потрібно їх схвалення Радою керівників фонду.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас