Кабмін завтра розгляне законопроект про перелік об'єктів держвласності, які не підлягають приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін завтра розгляне законопроект про перелік об'єктів держвласності, які не підлягають приватизації

Казна та Політика
509
Прес-служба Кабінету міністрів України 1 березня розгляне законопроект про внесення зміни до Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації". Про це йдеться на порядку денному уряду.
Крім того, уряд розгляне проекти постанов про деякі питання тимчасової непрацездатності осіб рядового і керівного складу; про внесення змін до переліку енергоблоків атомних, гідроакумулюючих і інших електростанцій, підстанцій, теплоелектроцентралей і ліній електропередачі, будівництво, реконструкція і ремонт яких здійснюватиметься в 2010 р. за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету; про затвердження технічного регламенту надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів залізничним транспортом.
Кабмін планує розглянути проекти розпоряджень про заходи з нагоди 90-ліття з дня народження тричі Героя Радянського Союзу маршала авіації І.М. Кожедуба; про передачу приміщень в м. Херсон в державну власність.
Нагадаємо, 11 лютого ц.р. Кабмін прийняв розпорядження стосовно збереження і захисту об'єктів державної власності, щодо яких можуть здійснюватися неправомірні дії з метою заволодіння державною власністю. Розпорядження було прийняте на виконання рішення Кабміну від 21 жовтня 2009 р. про захист інтересів держави в судових справах стосовно дирекції Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд і щодо договорів оренди Вольногорського гірничо-металургійного і Іршанського гірничо-збагачувального комбінатів.
За словами в.о. голови Фонду державного майна України Дмитра Парфененка, додаток до прийнятого рішення містить чіткий перелік об'єктів державної власності, стосовно яких можуть здійснюватися неправомірні дії з метою заволодіння державною власністю. Перелік містить об'єкти, захват яких здійснюється низкою способів. Зокрема, за даними Мінекономіки, найпоширенішими способами захвату держвласності є відчуження державного майна в процедурах банкротства, укладення суб'єктами господарювання держсектора економіки невигідних для держави угод (наслідком невиконання яких є поводження із стягненням на майно цих підприємств), реалізація майна, яке перебуває в податковій заставі, незаконне відчуження земельних ділянок, неповернення орендованого майна або його відчуження та інше.
Згідно з переліком, найбільш потенційні для об'єктів жертви захвату перебувають під управлінням Міністерства охорони здоров'я, Міністерства освіти і науки, а також Міністерства промислової політики - 28, 18 і 17 об'єктів відповідно. Також близько п'яти проблемних об'єктів кожен в управлінні мають Мінагрополітики, Мінфін, ФДМУ і НАНУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас