Інституційні інвестори, великі акціонери, правління та громадськість Великобританії вимагають скоротити бонуси й платню перших осіб найбільших компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інституційні інвестори, великі акціонери, правління та громадськість Великобританії вимагають скоротити бонуси й платню перших осіб найбільших компаній

Казна та Політика
258
Декілька великих акціонерів британської компанії Marks & Spencer (мережа магазинів, виробництво одягу, індустрія моди), хто вголос, хто не бажаючи бути названим, заявляють про намір скоротити заробітну платню голови правління та генерального директора (в одній особі) компанії сера Стюарта Роуза принаймні на 20%. Зараз вона складає 1 млн 130 тис. фунтів стерлінгів на рік. Скоротити її планують, коли Роуз перестане поєднувати обов'язки голови правління та генерального директора - на останній пост мають призначити іншу особу. Про це пише Times Online.
А Майкл Геогеган, генеральний директор британського банку HSBC, відмовився від можливості стати найбільш високооплачуваним керівником банку, передавши свій бонус на мільйони фунтів на благодійність. На прийдешньому тижні HSBC напевно оголосить про прибутки в 10 млрд фунтів за 2009 р., і Геогеган мав отримати близько 4 млн фунтів винагороди, але вирішив передати ці гроші на потреби дитячих благодійних організацій. Таким вчинком він відповів на публічні протести проти рівня платні керівників британських банків.
Стівен Хестер, генеральний директор Royal Bank of Scotland, минулого тижня відмовився від свого права на бонус на 1,6 млн фунтів, щоб заспокоїти обурену громадськість. Ерікові Деніелсу, генеральному директорові Lloyds Banking Group, правління його банку пропонувало 2,25 млн. фунтів бонусу, але він теж вирішив, що краще відмовитися. Вважалося, що Хестер і Деніелс заробили право на такі виплати, незважаючи на те що їхні банки зазнали величезних втрат.
А голова правління банку HSBC Стівен Грін ще минулого року звертався до керівників банків з проханням припинити нагороджувати один одного бонусами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас