Німеччина наполягає на жорстких умовах передачі банківських даних США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина наполягає на жорстких умовах передачі банківських даних США

224
Німеччина згодна передавати американським спецслужбам, що відповідають за боротьбу з тероризмом, дані про банківські перекази європейців лише при дотриманні низки жорстких умов. "Нам необхідний високий рівень захисту приватних даних", - заявила міністр юстиції ФРН Забіне Лойтхойссер-Шнарренбергер в Брюсселі. Вона пояснила, що йдеться про обмеження видів даних, що передаються, обмеження термінів їх зберігання і надання громадянам права звертатися до судів у разі зловживання їх даними, повідомляє агентство dpa.
Агентство Reuters нагадує, що напередодні країни ЄС домовилися ще до літа зробити спробу провести через Європарламент довгострокову угоду з США, яка відкриє американським спецслужбам доступ до міжбанківської системи платежів SWIFT. Два тижні тому Європарламент відкинув тимчасову угоду, посилаючись на необхідність захисту приватних даних.
Передбачалося, що американцям передаватимуться дані на європейських банківських клієнтів (такі, наприклад, як ім'я і дані одержувача) в разі здійснення ними грошових переказів за межі Євросоюзу. Вашингтон, який постійно підкреслює, що ця інформація йому нагально необхідна для боротьби з міжнародним тероризмом, був дуже розчарований, коли Європарламент провалив договір про доступ до відомостей про банківські перекази. Міністр юстиції ФРН Лойтхойссер-Шнарренбергер заявила, що американцям необхідно пояснити, чому в Європі до таких речей, як захист приватних даних, ставляться інакше і чому договір про доступ до системи SWIFT не може бути силою протиснутий через відповідні європейські інстанції.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас