АМКУ дозволив Kernel Holding отримати контроль над Allseeds Group — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив Kernel Holding отримати контроль над Allseeds Group

275
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив одному з найбільших операторів на ринку олійних України Kernel Holding отримати контроль над своїм українським конкурентом Allseeds Group.
Згідно з повідомленням комітету, поширеним у п'ятницю, Kernel Holding SA отримає контроль над Allseeds Group через покупку акцій компаній Whomersley Limited і Olley Limited (обидві - Британські Віргінські острови).
Як повідомлялося, Kernel Holding 13 січня 2010 року підписала опційну угоду на покупку контрольної частки Allseeds Group за $42 млн, виходячи з вартості групи $222 млн. Проте 18 січня міноритарії Allseeds В'ячеслав Петрище і Корнеліус Врінс, які володіють близько 39% акцій, повідомили, що зберігають за собою пріоритетне право покупки акцій інших акціонерів групи. 12 лютого 2010 року Kernel Holding підписала опціон на покупку 37,6% акцій в міноритаріїв Allseeds В.Петрище і К.Врінса.
Згідно з підписаними угодами, вартість Allseeds (тобто ринкова вартість всіх акцій компанії і чистого фінансового боргу) складає близько $230 млн. Проте остаточна сума до виплати підлягає певному перерахунку на підставі фінансового звіту Allseeds станом на 31 березня 2010 року, підтвердженого незалежним аудитором і складеного відповідно до вимог МСФЗ.
Kernel Holding - вертикально інтегрована національна компанія, що працює в агропромисловому секторі України з 1994 року. Виробляє соняшникову олію, здійснює дистрибуцію бутильованої олії в країні, експорт олії і зернових, надає послуги із зберігання зернових і олійних культур на елеваторах, а також має агровиробництво.
До "Кернел" входять Полтавський маслоекстракційний завод (МЕЗ), Приколотнянський і Волчанський МЕЗи, понад 20 елеваторів, торгівельна компанія "Кернел-Трейд", що працює на ринку цінних паперів компанія "Кернел-капітал", що представляє інтереси групи на міжнародних ринках компанія Inerco. Торгівельні марки компанії - "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак домашня", "Чумак золота", "Любонька".
Allseeds Group є власником двох маслодобувних заводів в Україні, загальна переробна потужність яких складає 565 тис. тонн насіння соняшнику на рік. Їй також належить термінал з перевалки рослинних олій потужністю понад 1 млн тонн у Миколаєві, 16 сховищ загальною місткістю 600 тис. тонн, власне АТП з автомобільним парком для перевезення рослинних олій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас