Точка зору: Зараз немає економічних передумов для дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Зараз немає економічних передумов для дефолту

562
Наразі немає економічних передумов, за яких можливий дефолт України в 2010 році. Таку думку висловив керівник аналітичного департаменту Foyil Securities Агшин Мірзазаде.
Аналітик відзначив, що дефіцит бюджету ускладнює ситуацію із забезпеченням виплат як по внутрішніх, так і по зовнішніх боргах. В той же час, за його словами, "враховуючи, що Україна має 25 млрд. дол. золотовалютних резервів, а також поліпшення попиту на український експорт на світових ринках, Україна зможе обслуговувати свої зобов'язання в 2010 році".
За словами А.Мірзазаде, основна виплата за зовнішнім боргом припадає на кінець 2010 року, коли уряду треба буде виплатити борг на 35 млрд. японських єн (приблизно 400 млн. дол.).
"І нинішній, і, можливо, наступний уряд усвідомлюватиме всі складнощі з бюджетом, боргами та оплатою за газ, які їх чекають в 2010 році", - відзначив аналітик. Тому, за його словами, основною метою уряду в 2010 році буде збільшення бюджетних доходів, що спровокує непопулярні реформи, такі як збільшення цін на газ для населення і скорочення соціальних виплат. "До того ж я чекаю, що Україна продовжить свою співпрацю з МВФ вже цього року і позичить недоотримані кошти", - відзначив А.Мірзазаде.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас