WSJ: GM розглядає дві пропозиції на придбання Hummer — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WSJ: GM розглядає дві пропозиції на придбання Hummer

253
General Motors Co. розглядає дві заявки на придбання підрозділу Hummer, повідомляє Wall Street Journal.
За даними WSJ, заявки були подані до того, як китайський автоконцерн Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co, який раніше планував придбати підрозділ Hummer, не зміг завершити дану оборудку. Газета не уточнює можливих претендентів на придбання Hummer.
Раніше Tengzhong планувала придбати 80% акцій Hummer, його партнер (інвесткомпанія Suolang Duoji) - пакет, що залишився. За даними деяких китайських ЗМІ, оборудка не могла бути завершена через те, що китайська сторона не отримала схвалення місцевої влади на її здійснення.
"Рівно рік тому General Motors оголосила, що збирається продавати підрозділ Hummer і концентрує зусилля на Chevrolet, Buick, GMC і Cadillac. Відтоді ми розглянули низку можливостей для Hummer, і ми розчаровані тим, що оборудка з Tengzhong не може бути завершена", - говорив раніше віце-президент GM з корпоративного планування і злиття Джон Сміт.
Представник GM пояснив "Інтерфаксу", що якщо з'явиться новий покупець під час ліквідації підрозділу, яка може зайняти декілька місяців, то операція з продажу може відбутися.
Раніше автомобілі Hummer також збиралися на потужностях ЗАТ "Автотор" в Калінінграді. Представник "Автотору" Олена Шамаєва уточнила "Інтерфаксу", що остання партія автомобілів Hummer була зібрана в Калінінграді в листопаді 2009 року.
Продажі Hummer в Росії в 2009 році збільшилися на 65% - до 1,1 тис. автомобілів. В світі в останні два роки продажі падали через репутацію неекономічного автомобіля: число проданих машин знизилося з більш ніж 70 тис. в 2006 році до менш ніж 10 тис. в 2009 році.
GM, який тепер на 60% належить державі, після виходу з банкрутства проводить докорінну реструктуризацію бізнесу і має намір позбутися від чотирьох збиткових брендів: Hummer, Saturn, Saab і Pontiac (під цієї маркою машини випускатися більше не будуть). GM планує зберегти Chevrolet, Buick, Cadillac і GMC.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас