Тігіпко закликає нову владу вести конструктивний, але "жорсткий" діалог з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко закликає нову владу вести конструктивний, але "жорсткий" діалог з ЄС

602
Лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко вважає, що в відносинах з Європейським Союзом Україні слід вести конструктивний і прагматичний діалог щодо питань, які турбують її.
"В світі поважають лише тих, хто сам себе поважає", - прокоментував він прийняття Європарламентом резолюції, в якій закріплено право України подати заявку на членство в ЄС. Європейські депутати також звернулися до Європейської Ради із закликом надати Єврокомісії мандат на розробку "дорожньої карти" введення безвізового режиму поїздок для українців.
"Виходить, що ледь вступивши на посаду, Віктор Янукович зробив для європейської перспективи України більше, ніж Віктор Ющенко за п'ять років проведення відверто прозахідної політики. Насправді, це лише свідчить про те, що Україна, її геополітична орієнтація украй важлива для Брюсселя. ЄС не може собі дозволити "втратити Україну", - заявив він.
На його думку, нова українська влада з перших днів повинна буде вести конструктивний, але жорсткий діалог з ЄС по всьому спектру питань, що хвилюють, - від зони вільної торгівлі до належної оцінки Брюсселем "недружніх стосовно України" заяв і дій румунської влади.
"Європейці поважають тих, хто сам себе поважає. Не випадково і з візового питання, і щодо доступу на ринки товарів і капіталу Росія в діалозі з ЄС просунулася далі, ніж ми. Наприклад, росіяни торгуються з приводу віз, добиваючись їх одночасного скасування і Москвою, і європейцями. Ми ж просто подарували Союзу безвізовий режим, і тепер можемо лише сподіватися на взаємність", - підкреслив лідер "Сильної України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас