Sotheby’s зміцнює позиції Гонконгу як одного з провідних діамантових майданчиків світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sotheby’s зміцнює позиції Гонконгу як одного з провідних діамантових майданчиків світу

177
Рішення аукціонного будинку Sotheby's виставити перстень з рідким блакитним діамантом в 5,16 карата вартістю близько $6 млн на торги в Гонконгу зміцнює позиції Гонконгу як одного з провідних діамантових майданчиків світу, пише Financial Times.
Як очікується, продаж персня підвищить роль Гонконгу у сфері міжнародної торгівлі ювелірними прикрасами. Блакитний діамант буде одним з провідних лотів на квітневому аукціоні Sotheby's, який триватиме 5 днів і, як очікується, принесе аукціонному будинку понад $128 млн.
"Колись люди думали, що Гонконг може залучити лише азіатських покупців. Але це абсолютно не так. Нами активно цікавляться міжнародні колекціонери, бо на аукціонах в Гонконгу можна знайти перкрасні лоти", - заявив голова ради директорів Sotheby's Asia Патті Вонг.
Частка гонконзького ринку в міжнародних продажах ювелірних виробів через аукціони Sotheby's підскочила з 19% в 1998 році до 34% в 2008 році, коли Гонконг обійшов Нью-Йорк і став другим за величиною ринком Sotheby's після Женеви.
В минулому році гонконзький ювелірний аукціон став другим за величиною і для будинку Christie's. У грудні 2009 року Christie's продав у Гонконгу перстень з рожевим діамантом вагою 5 карат за $10,7 млн, або $2,1 млн за карат, що стало новим рекордом ціни за карат коштовного каменя.
Крім того, Гонконг поступово стає світовою столицею винних аукціонів. Торік Sotheby's виручив $14,3 млн від продажу вина в Гонконгу - трохи менше $14,7 млн в Лондоні та понад $12,7 млн в Нью-Йорку. У 2009 році азіатські колекціонери купили більше половини проданого в світі вина.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас