Gaz de France може стати учасником проекту Nabucco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Gaz de France може стати учасником проекту Nabucco

Енергетика
178
Учасники консорціуму з будівництва газопроводу Nabucco готові розглянути заявку на вступ до нього французької енергетичної компанії Gaz de France - Suez. Про це оголосив напередодні в телевізійному інтерв'ю міністр енергетики Туреччини Танер Йилдиз.
В свою чергу, офіційний представник австрійської енергетичної компанії OMV заявив у Відні, що "двері для Франції в проект Nabucco відкриті". "Консорціум готовий прийняти до своїх лав сьомого партнера, якщо він підсилить проект Nabucco", - підкреслив його представник Крістіан Долезаль.
Два роки тому - в лютому 2008 р. уряд Туреччини заблокував приєднання Франції до проекту через те, що нижня палата парламенту Французької республіки схвалила законопроект, який вважає кримінальним злочином сумнів у геноциді вірмен під час Першої світової війни на території колишньої імперії Османа.
Газогін Nabucco довжиною 3,3 тис. км покликаний постачати газ до країн Євросоюзу в обхід Росії з Середньої Азії. Згідно із затвердженим графіком, магістраль з річною потужністю 31 млрд куб. м газу повинна запрацювати у 2014 р. Проте досі учасники консорціуму, в який на сьогоднішній день входять енергетичні компанії Австрії, Болгарії, Угорщини, Німеччини, Румунії і Туреччини, не могли укласти з постачальниками газу контракти на його закупівлю, передає ПРАЙМ-ТАСС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас