Зростання ВВП Індії призупинилось у IV кварталі через зниження виробництва АПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП Індії призупинилось у IV кварталі через зниження виробництва АПК

Казна та Політика
194
Зростання ВВП Індії сповільнилося в четвертому кварталі 2009 року, оскільки найслабший сезон дощів з 1972 року призвів до зниження сільськогосподарського виробництва в країні, повідомило агентство Bloomberg.
За даними Центральної статистичної організації Індії, валовий внутрішній продукт збільшився на 6% в жовтні-грудні в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року після підвищення на 7,9% в третьому кварталі 2009 року.
Сільськогосподарське виробництво в Індії знизилося в минулому кварталі на 2,8%, промислове виробництво підскочило на 14,3%, продемонструвавши максимальний приріст з 2007 року, послуги у сфері готельного бізнесу, транспорту і зв'язку зросли на 10%.
Фондовий індекс Sensex виріс на 0,6% після оголошення даних про ВВП.
Влада Індії чекає прискорення темпів зростання ВВП до 7,2% за підсумками поточного фінансового року, який завершиться 31 березня.
Міністр фінансів Індії Пранаб Мухерджі заявив в п'ятницю, представляючи парламенту проект бюджету, що "в недалекому майбутньому зростання ВВП Індії перевищить рівень 10%".
Дефіцит держбюджету Індії зменшиться в наступному фінроці до 5,5% з поточних 6,8%, зазначив міністр. Держвидатки зростуть на 8,6% - до 11,9 трлн індійських рупій.
В наступному фінансовому році, який почнеться 1 квітня, Індія залучить більше 250 млрд індійських рупій ($5,4 млрд) за рахунок продажу державних активів, так як і в цьому фінроці, додав Мухерджі. Крім того, чистий об'єм держзапозичень складе 3,45 трлн рупій (близько $75 млрд).
Також Мухерджі заявив про те, що Індія збирається ввести власний символ для нацвалюти, як в долара США, японської єни і британського фунта стерлінгів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас