НКРЕ скасувала постанову, яка так і не набрала чинності, про підвищення цін на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕ скасувала постанову, яка так і не набрала чинності, про підвищення цін на газ для населення

Енергетика
272
Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України скасувала свою постанову №811 від 9 липня 2009 року про підвищення з 1 вересня 2009 року роздрібних цін на газ для населення на 20%, яка так і не набрала чинності.
За словами начальника управління цінової і тарифної політики нафтогазового комплексу відомства Володимира Семенця, документ не набрав чинності у зв'язку з відсутністю узгодження профспілок і його державної реєстрації.
В свою чергу, глава НКРЕ Валерій Кальченко повідомив, що НКРЕ розробила новий проект постанови про затвердження цін на газ для населення, який вже відправлений на узгодження профспілкам.
Як повідомлялося, уряд в червні 2009 року затвердив план заходів зі стабілізації фінансового становища НАК "Нафтогаз України". У ньому, зокрема, НКРЕ рекомендувалося переглянути ціни на газ для населення з метою приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, який включає в повному обсязі інвестиційну складову для нарощування власного видобутку газу.
Таке підвищення було однією з умов виділення Україні Міжнародним валютним фондом (МВФ) третього траншу кредиту в розмірі $3,3 млрд. В зв'язку з цим Нацкомісія 9 липня прийняла рішення про підвищення цін на газ, які були пред'явлені МВФ.
В той же час рішення відомства підвищити з 1 вересня ціни на газ для населення виявилося заблокованим в судах через неузгодження з профспілками.
НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці і нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас