Китай звинуватив США в зловживанні торгівельними бар'єрами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай звинуватив США в зловживанні торгівельними бар'єрами

316
Китай звинуватив США в тому, що ця країна зловживає торгівельними бар'єрами. Причиною такої заяви стало рішення регулюючих органів США про збільшення мит на імпорт сталевих труб китайського виробництва, повідомляє АР.
"Ці, здавалося б, справедливі заходи, насправді є порушенням торгівельної практики, і призначені для захисту вітчизняної економіки. Якщо весь світ візьме приклад з США, то яку картину ми тоді отримаємо?" - задаються питанням в прес-службі міністерства торгівлі КНР, посилаючись на низку нещодавніх випадків введення мит на продукцію китайських експортерів.
Міністерство торгівлі США ввело попередні мита від 11% до 13% на деякі види труб з нержавіючої сталі китайського виробництва. Американські чиновники виправдовують таке рішення субсидуванням китайських виробників з боку держави. У 2008 році Китай експортував в США безшовні сталеві труби на $382 млн.
На думку китайського Мінторгу, торік кількість антидемпінгових заходів проти китайських товарів зросла більш ніж на 50%, до 23 випадків. Це призвело до того, що загальна вартість продукції, що постраждала від бар'єрів, зросла в 8 разів, до $7,6 млрд.
Остаточне рішення про введення нових мит міністерство торгівлі США прийме 10 травня цього року, а поки китайські імпортери сталевих труб муситимуть гарантувати виплату вищих ставок.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас