Позиції турецької ліри ослабляються на тлі політичної дестабілізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Позиції турецької ліри ослабляються на тлі політичної дестабілізації

275
Гравці на світовому валютному ринку роблять ставку на те, що політичні потрясіння в Туреччині ослаблять місцеву ліру по відношенню до всіх інших валют. Поліція Туреччини заарештувала близько 50 офіцерів за звинуваченням в передбачуваній спробі державного перевороту, що викликало напруженість у відносинах між урядом і військовими.
Бунт військових став серйозним випробуванням для уряду країни, чия здатність контролювати воєначальників поставлена під сумнів. Це перший випадок, коли така велика кількість армійських чинів з'явилися перед цивільним судом. Серед них двоє колишніх головнокомандуючих ВМС і ВПС Туреччини.
На цьому фоні одномісячні опціони "пут", які надають право продавати ліру за долари, збільшили до 3,4 процентного пункту премію по відношенню до еквівалентних опціонів "колл". Даний розрив, відомий як спред уникнення ризику, збільшився за тиждень з показника в 2,25% і є найвищим серед 48 валют, які відстежує Bloomberg.
Сінан Акіман, заступник виконавчого директора Garanti Asset Management, назвав ситуацію з лірою складною. Він прогнозує зниження курсу турецької валюти на побоюваннях про те, що зіткнення інтересів військових і кабінету міністрів під керівництвом Таїпа Ердогана можуть спровокувати дострокові вибори.
Протягом цього тижня ліра втратила 2,2% по відношенню до американського долара, турецький фондовий індекс ISE National 100 знизився на 5,4%, а вартість кредитних дефолтних свопів, що захищають інвесторів від ризиків по держоблігаціях Туреччини, збільшилася на 1,5 базисного пункту до 199 пунктів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас