ЄК: Відновлення економіки в єврозоні може не набрати сили в 2010 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК: Відновлення економіки в єврозоні може не набрати сили в 2010 році

286
Відновлення економіки 16 країн зони євро в поточному році може так і не набрати сили, бо уряди згортають екстрені заходи підтримки економічного зростання, а споживчий попит на внутрішньому ринку залишається "пригніченим", повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на піврічний прогноз Європейської комісії (ЄК).
Зростання ВВП єврозони в першому, другому і третьому кварталах, ймовірно, складе 0,2% і, як очікується, прискориться до 0,3% в останні три місяці цього року.
Внутрішній попит на європейські товари залишається досить слабким, відзначається в повідомленні ЄК, і поки не до кінця ясно, наскільки сприятливо на ситуації в регіоні відіб'ється відновлення світової економіки.
Раніше повідомлялося, що ділова і споживча довіра до економіки єврозони несподівано впала в лютому. Погіршення довіри до економіки єврозони відображає, головним чином, сповільнення темпів її відновлення в четвертому кварталі 2009 року. ВВП регіону в минулому кварталі збільшився лише на 0,1%, тому що компанії продовжують скорочувати робочі місця, що негативно позначається на споживчих витратах.
"Оскільки багато рушійних сил відновлення як в Європі, так і в цілому в світі продовжують мати тимчасовий характер, стійкість відновлення ще треба перевірити", - сказано в заяві представників Єврокомісії. На думку експертів організації, незважаючи на те, що "короткострокові макроекономічні показники дають надію", невизначеність "як і раніше, присутня в надлишку".
Єврокомісія підтвердила свій листопадовий прогноз зростання ВВП регіону за підсумками поточного року на 0,7% після скорочення на 4% в 2009 році.
Темпи інфляції в поточному кварталі прискоряться до 0,8%, в другому кварталі ціни, як очікується, зростуть на 1,3%. За підсумками року інфляція складе 1,1%. Керівництво Європейського центрального банку встановило цільовий діапазон інфляції в межах від 0% до 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас