Джерело: Тігіпко та Шаповалов відмовилися від пропозиції очолити НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: Тігіпко та Шаповалов відмовилися від пропозиції очолити НБУ

6589
Лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко і заступник голови Національного банку України (НБУ) Анатолій Шаповалов відмовилися від пропозиції очолити НБУ. Про це повідомило джерело в Партії регіонів.
"Наскільки мені відомо, Тігіпку і Шаповалову дійсно пропонували очолити НБУ, але вони відмовилися.
Щодо чуток про Миколу Яновича Азарова, то він очолить Кабмін, а не НБУ.
Водночас Олександр Шлапак дійсно міг би стати главою НБУ, але я можу сказати, що це було б, якби сьогодні на інавгурацію прийшов би Віктор Ющенко, якому ми навіть приготували місце в сесійній залі.
Але враховуючи, що домовленість з Ющенком так і не досягнута, главою НБУ буде призначений не представник Партії регіонів, а тихий і спокійний банкір. І, можу сказати, це буде досить несподіване призначення", - сказав співрозмовник агентства.
Нагадаємо, Володимира Стельмаха було призначено на посаду глави НБУ 16 грудня 2004 р. Згідно із чинним законодавством, його повноваження закінчуються через п'ять років після призначення. "Закон можна трактувати так, що він залишається до тих пір, поки немає відповідного звернення, а термін, який дається Президентові для визначення, також не визначений законом", - заявляв 16 грудня 2009 р. директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків НБУ Сергій Круглик.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас