Єврокомісія залишила прогноз зростання ВВП зони євро в 2010 р. на рівні 0,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія залишила прогноз зростання ВВП зони євро в 2010 р. на рівні 0,7%

157
Єврокомісія залишила без змін прогноз зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) Євросоюзу в 2010 р. - на рівні 0,7%, мовиться в доповіді Єврокомісії. Така ж оцінка економічного зростання на 2010 р. приводилася в осінній доповіді Єврокомісії.
Єврокомісія прогнозує, що інфляція в 2010 р. складе 1,4% в Євросоюзі і 1,1% - в єврозоні. Приблизно такі ж оцінки характеризував попередній прогноз, опублікований восени 2009 р.
"Відновлення економіки ЄС стає все більш виразним, проте, як і раніше, слабким", - відзначає комісар ЄС з питань економіки і монетарної політики Оллі Рен. За його словами, Європі необхідно докладати зусилля на двох фронтах - відновлення економіки і консолідація державних фінансів. Останнє, як показує поточна ситуація в Греції, "необхідно для стабільного зростання і поліпшення зайнятості", - вказує О.Рен в прес-релізі.
У поточному прогнозі Єврокомісія трохи підвищила оцінки економічного зростання в ЄС і єврозоні в першій половині 2010 р. і одночасно трохи знизила очікування від другої половини року, що і зумовило відсутність змін відносно осіннього прогнозу, наголошується в матеріалах виконавчого органу ЄС.
Серед основних ризиків, які можуть негативно позначитися на економічному зростанні в 2010 р., Єврокомісія називає невизначеність, що зберігається, на фінансових ринках. В той же час цей ризик врівноважується силою глобального економічного пожвавлення - особливо на ринках Азії, що розвиваються. Що стосується інфляційних ризиків, то і вони видаються Єврокомісії загалом збалансованими на 2010 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас