Fitch залишило рейтинги Evraz Group в списку Rating Watch "негативний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch залишило рейтинги Evraz Group в списку Rating Watch "негативний"

181
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings залишило під наглядом в списку Rating Watch "негативний" довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) B+ і пріоритетний незабезпечений рейтинг B+, що базується в Росії Evraz Group SA. Короткостроковий РДЕ міжнародної інтегрованої сталеливарної компанії підтверджений на рівні B. Рейтинг оборотності активів по пріоритетному незабезпеченому боргу - RR4.
Як відзначається в повідомленні агентства, збереження статусу Rating Watch "негативний" відображає продовження невизначеності щодо спроможності компанії отримати необхідне фондування для рефінансування боргу з погашенням в 2010 і 2011 рр. Обсяги погашень боргу оцінюються в 1,9 млрд дол. і в 2010, і в 2011 рр. порівняно з 746 млн дол. грошових коштів і еквівалентів і невикористаними безвідкличними револьверними кредитними лініями на 1,1 млрд дол. на кінець 2009 р. На підставі консервативного прогнозу за базовим сценарієм Fitch чекає, що Evraz матиме негативний вільний грошовий потік у розмірі 200-250 млн дол. за 2010 р. Виходячи з підтримки мінімальних залишків грошових коштів для підтримки виробництва в сумі 150-200 млн дол., потенційний розрив у фінансуванні, за оцінками Fitch, складе до 500 млн дол. в 2010 р. і до 2 млрд дол. в 2011 р.
Evraz надав Fitch графік рефінансування, що включає внутрішні банківські кредити, випуски рублевих і закордонних облігацій. Здійснення даної програми, проведення емісій в рамках якої намічене, головним чином, на перше півріччя 2010 р., значною мірою зняло б стурбованість агентства щодо ліквідності в Evraz в 2010-2011 рр. Тоді як компанія демонструвала хороший доступ до банківського фінансування і ринків боргового капіталу в 2009 р., отримавши понад 2,5 млрд дол. нових кредитних ліній і продовживши банківські кредитні лінії ще на 1 млрд дол., стосовно програми на 2010 р. залишаються істотні ризики, пов'язані з виконанням.
Fitch відзначає, що в IV кварталі 2009 р. Evraz отримав згоду від синдикату банківських кредиторів і інвесторів у єврооблігації на недотримання різних ковенантів, і агентство в даний час вважає запас міцності по ковенантах в Evraz адекватним.
Наразі Fitch чекає зняти статус Rating Watch "негативний" протягом наступних трьох місяців. У вказаний період Fitch оцінюватиме тенденції в області операційних показників компанії і прогрес зі здійсненням планів щодо рефінансування боргу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас