Меркель: Євро вперше за час існування перебуває у скрутному становищі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Євро вперше за час існування перебуває у скрутному становищі

Валюта
1918
Єдина європейська валюта вперше за час свого існування потрапила в скрутне становище, визнала в інтерв'ю канцлер Німеччини Ангела Меркель. "Євро вперше з початку обігу перебуває в складній ситуації", - заявила Меркель, передає Associated Press із посиланням на німецьку пресу. Проте вона впевнена, що євро впорається з проблемами, що виникли.
Європейська валюта довела свою стійкість, пройшовши через фінансову кризу, відзначила Меркель. Проте для подолання нинішніх труднощів потрібно буде обов'язково вирішити проблему бюджетних дефіцитів у Європі, вказала канцлер.
За словами Меркель, кризова ситуація з державними фінансами Греції склалася в результаті того, що структурні проблеми економіки посилила світова фінансова криза, і ринок частково став грати проти Греції. "Певною мірою інвестори зараз спекулюють проти таких країн", - сказала Меркель, назвавши такий стан речей небезпечним. "Я дотримуюся думки, що вибудовування повноцінної довіри до євро на фінансових ринках може бути досягнуте лише за умови, що Греція та інші країни з великими бюджетними дефіцитами вирішать свої проблеми в корені", - заявила канцлер ФРН.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас