Президент Toyota вибачився перед американцями за дефекти у своїх автомобілях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Toyota вибачився перед американцями за дефекти у своїх автомобілях

387
Президент автоконцерну Toyota Акіо Тойода попросив вибачення в американців за дефекти, присутні в автомобілях цієї марки, повідомляє AFP. Він спеціально прилетів до Вашингтона для участі в слуханнях в палаті представників конгресу США.
Зазначивши, що його ім'я "значиться на кожній машині", Тойода підкреслив "свою особисту відповідальність за рішучі і серйозні дії Toyota з відновлення довіри серед споживачів". "Ми жалкуємо про проблеми, що виникли з безпекою, і я дуже засмучений у зв'язку з аваріями, в які потрапляли наші покупці", - заявив президент японського автогіганта.
За даними ЗМІ, кількість смертельних випадків, викликаних проблемою з педаллю акселератора в Toyota, на американських трасах в 2000-2010 рр. досягла 34 осіб. Крім того, вже повідомлялося, що уряд США отримав від власників машин Toyota Corolla більше 150 скарг на кермове управління. Для усунення дефектів японський концерн відкликав по всьому світу 8,5 млн. машин, у тому числі 6 млн. автомобілів в США.
Міністр транспорту США Рей Лахуд на тих самих слуханнях закликав всіх власників автомобілів Toyota в країні відвідати сайт свого відомства, де розміщено список транспортних засобів, що підлягають відкликанню. "Ми хочемо, аби власники цих автомобілів приїхали на автосервіс і усунули дефект", - зазначив він. Лахуд також запевнив, що його міністерство зробить все можливе для гарантування безпеки всіх автомобілів Toyota. "Не дивлячись на те, що нам доки невідомо про якісь інциденти, викликані подібними проблемами, ми маємо намір ретельно вивчити це питання. І якщо знайдемо проблеми, зробимо все для їх вирішення", - сказав глава Мінтрансу.
Законодавці, втім, були налаштовані вельми критично. Зокрема, глава комітету палати представників з нагляду та урядової реформи Едолфус Таунс заявив, що Мінтранс, один з підрозділів якого займався вирішенням проблем з Toyota, "обдурив платників податків, а сама Toyota обдурила своїх споживачів".
Тим часом співробітники Федерального бюро розслідувань (ФБР) провели обшуки в американських офісах трьох японських виробників автомобільної електроніки в рамках операції, пов'язаної з антимонопольним розслідуванням, заявив в Детройті представник відомства. Це Denso Corp and Tokai Rika Co., афільовані з Toyota Motor Corp., а також компанія Yazaki.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас