Бернанке: До підвищення ставок ще дуже далеко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: До підвищення ставок ще дуже далеко

Казна та Політика
421
Безробіття і низький рівень інфляції дозволить Федеральній резервній системі (ФРС) США утримувати ставки на низькому рівні ще дуже довгий час.
Про це заявив сьогодні голова ФРС Бен Бернанке, виступаючи перед комітетом з фінансових послуг Палати представників Конгресу США, повідомляє Reuters.
За словами Бернанке, економіка США все ще перебуває на стадії відновлення і потребує збереження ставок на низькому рівні для підтримання попиту. Нинішній економічний клімат дозволить грошовій владі дотримуватися даної політики ще "тривалий час", зазначив глава ФРС. Він також запевнив законотворців, що ФРС продовжить надавати економіці фінансову підтримку, проте готова згорнути антикризові заходи, як тільки цього зажадає ситуація.
"На певному етапі ФРС почне посилювати регулювання грошової політики", - цитує агентство слова банкіра. Серед іншого, ФРС має намір зменшити закачану в економіку грошову масу шляхом обмеження кредитних ресурсів банків. Вже навесні ФРС може зобов'язати банки розміщувати "короткострокові вклади" в Центробанку.
Бернанке віддав належне роботі конгресменів щодо перегляду норм фінансового регулювання, закликавши законодавців зберегти конфіденційність відносно тих банків, які виступили позичальниками ФРС. В той же час, за словами Бернанке, уряд має намір розкрити дані про інших боржників Центробанку.
На думку Бернанке, ФРС і далі повинен залишатися головним органом з контролю над банківською діяльністю і координації співпраці з іноземними фінансовими інститутами: дані закордонних банків, за словами глави ФРС, надали США неоціниму допомогу в розробці антикризових заходів.
Загалом головний банкір США представив досить похмурий прогноз розвитку економіки країни, не дивлячись на недавні показники зростання, що почалося.
Як пріоритетне завдання адміністрації США на поточний рік президент Обама визначив підвищення зайнятості населення - одного з основних показників оздоровлення національної економіки. З початку глобальної фінансової кризи роботу втратили 8,4 млн американців.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас