Hyundai оголосив про відкликання 47 тис. автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai оголосив про відкликання 47 тис. автомобілів

6545
Після грандіозного скандалу з відкликанням автомобілів зі США американською компанією Toyota, про дефекти в своїх автомобілях оголосив і південнокорейський автовиробник Hyundai Motor Co. Він відкликає 47 тисяч автомобілів моделі Sonata в США та Південній Кореї.
У корейських машин дефекти не настільки серйозні. Як з'ясувалося, неналежним чином замикався замок передніх дверей, на що почали скаржитися автовласники. Проте, як повідомляє Reuters, в світлі скандалу з Toyota в компанії Hyundai вирішили підстрахуватися і швидше замінити браковані автомобілі.
Варто зазначити, що Hyundai - єдиний великий автовиробник, якому вдалось збільшити свої продажі на американському ринку торік. Після скандалу з Toyota, коли японський автоконцерн відкликав зі США 8,5 млн автомобілів, корейці розраховували зайняти їх місце. І зайві проблеми їм не потрібні.
За словами аналітика LIG Investment & Securities Стівена Ана, плюсом для Hyundai є той факт, що поломка не пов'язана з ходовою частиною або безпекою пасажирів.
Нагадаємо, Hyundai в травні 2009 р. оголошував про відкликання більше 90 тис. седанів Sonata 2002 і 2003 років випуску. Це рішення було викликане необхідністю заміни дверних ручок, хромоване покриття яких з часом стирається, оголюючи гострі краї. У зв'язку з цим зі скаргами на порізи рук до компанії зверталися тоді власники седанів.
Hyundai Motor Co. - шостий за розмірами в світі виробник автомобілів. Чистий прибуток Hyundai Motor в IV кварталі 2009 р. збільшився майже в 4 рази - до 945,5 млрд вон (813 млн дол.) в порівнянні з 243,5 млрд вон (209 млн дол.), отриманими за аналогічний період роком раніше. Наведені показники значно перевершили очікування аналітиків. Виручка компанії за звітний квартал склала 9,65 трлн вон (8,3 млрд дол.), що на 9,3% вище за показник за IV квартал 2008 р., а операційний прибуток Hyundai Motor за звітний квартал склав рекордні 837,2 млрд вон (720 млн дол.).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас