УКБС виступає за доопрацювання НБУ проекту положення про формування резервів під кредитні ризики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС виступає за доопрацювання НБУ проекту положення про формування резервів під кредитні ризики

131
Асоціація "Український кредитно-банківський союз" (УКБС) виступає за доопрацювання Національним банком України (НБУ) проекту положення про формування банками резервів під кредитні ризики.
"Збільшення розрахункових резервів може призвести до втрати банківських капіталів. Новини мають бути адекватні поточній економічній ситуації. Адже недопустимо відвернення в резерви коштів, які можуть бути направлені банками на фінансування суб'єктів економіки", - повідомила прес-служба УКБС.
В прес-релізі вказується, що в проекті положення НБУ передбачений новий підхід до порядку формування резервів банками. Зокрема, пропонується оцінювати кредитні ризики окремо по неістотних та істотних фінансових активах.
Крім того, НБУ пропонує оцінювати кредитний ризик за вимогами фінансової установи до фізичних і юридичних осіб по всіх наданих позиках, розміщених депозитах, коштам на кореспондентських рахунках в інших банках.
На думку експертів УКБС, доопрацювання, серед іншого, потребують пропозиції Нацбанку стосовно здійснення оцінки фінансового становища боржників, класифікації дебіторів, оцінки стану обслуговування позики. Потребує також узгодження з чинним законодавством термінологія документа.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас