ЄБРР готовий виділити Грузії в 2010 році 200 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР готовий виділити Грузії в 2010 році 200 млн євро

128
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) в 2010 році може виділити Грузії кредити на 200 млн євро, повідомили в середу в тбіліському офісі ЄБРР.
За словами представника ЄБРР, президент банку Томас Міров в середині березня відвідає Грузію для ознайомлення з економічною ситуацією в країні і процесом реалізації проектів, у фінансуванні яких бере участь ЄБРР. Плануються зустрічі Мірова з членами уряду і держструктур, а також з представниками приватного сектора, передає "Інтерфакс".
"В рамках візиту глави ЄБРР обговорюватимуться як поточні, так і перспективні проекти, які передбачаються оновленою стратегією ЄБРР на 2010-2012 роки", - сказав представник ЄБРР, відзначивши, що ця стратегія вже затверджена радою директорів ЄБРР і найближчими днями буде оприлюднена. "Пріоритетними напрямами банку протягом трьох років будуть енергетика, транспорт, банківський сектор, малий і середній бізнес", - уточнив він.
Зокрема, йдеться про такі масштабні проекти, як будівництво об'їзної залізничної колії довкола Тбілісі та лінії електропередачі між Грузією і Туреччиною, в яких ЄБРР виступає одним з головних інвесторів.
До теперішньому часу загальний обсяг інвестицій ЄБРР в Грузії перевищує 1 млрд доларів.
Рада директорів ЄБРР відклала на 9 березня розгляд питання про виділення Грузії кредиту в розмірі 125 млн євро для фінансування будівництва залізниці в об'їзд Тбілісі. Перенесення терміну розгляду питання зумовлене "технічними причинами, що випливають з масштабності проекту". Загальна вартість проекту складає 360 млн євро. Для його фінансування до 70% коштів передбачається залучити від ЄБРР і Європейського інвестиційного банку, 30% виділить ТОВ "Грузинська залізниця".
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас