S&P прогнозує збереження рейтингів банків України, Росії і Казахстану на низькому рівні в 2010 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P прогнозує збереження рейтингів банків України, Росії і Казахстану на низькому рівні в 2010 році

288
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's прогнозує збереження рейтингів банків України, Росії і Казахстану на низькому рівні в 2010 році. Про це йдеться в повідомленні S&P.
На думку рейтингової служби Standard&Poor's, світова фінансова криза завдала серйозного збитку багатьом країнам з економікою, що розвивається, включаючи Казахстан, Росію і Україну.
"З нашої точки зору, вона призвела до погіршення кредитоспроможності більшості банків регіону і позначилася на негативних рейтингових діях щодо них. У останні два роки серйозною проблемою для банківських секторів Казахстану, Росії і України стала низка факторів, включаючи девальвацію національних валют, масовий відтік депозитів і відносно високі рівні кредитів, що не обслуговуються", - сказано в повідомленні.
Крім того, згідно з повідомленням, в Казахстані й Україні були дефолти, націоналізація і реструктуризація боргів проблемних банків, і ці процеси негативно впливатимуть на банківські системи трьох країн в 2010 році.
"Ми вважаємо, що в 2010 рейтингів банків Казахстану, Росії і України залишаться на низькому рівні. Ми також вважаємо, що банки, як і раніше, відчуватимуть проблеми, пов'язані з якістю активів, бо затримка у відновленні економік цих країн обернеться для позичальників додатковими труднощами з обслуговуванням боргу протягом року", - підкреслює агентство.
Зараз прогнози S&P щодо рейтингів багатьох банків у регіоні залишаються негативними, проте гірший період рецесії в Росії і Казахстані вже минув, тому з відновленням економіки очікується, що прогнози по рейтингах поступово мінятимуться на стабільні протягом 2010 року.
В період з вересня 2008 по лютий 2010 рейтинги українських банків в більшості були знижені на три рівні до ССС+ з негативним прогнозом.
Рейтинги інвестиційної категорії в банків зараз зберігаються лише в російських і казахстанських організацій, пов'язаних з державою, а також російських банків із стовідсотковою іноземною участю.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас