Суд підтвердив законність накладення АМКУ штрафу 265 млн гривень на "Кребо", "Укртатнафту", "Лук-Авіа Ойл" і аеропорт "Бориспіль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд підтвердив законність накладення АМКУ штрафу 265 млн гривень на "Кребо", "Укртатнафту", "Лук-Авіа Ойл" і аеропорт "Бориспіль"

389
Київський міжобласний апеляційний господарський суд 24 лютого підтвердив законність рішення Антимонопольного комітету від 28 квітня 2009 року про накладення штрафу на спільне підприємство "Кребо", компанії "Укртатнафта" (Полтавська область) і "Лук-Авіа Ойл" (Київ), а також міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київська область) на загальну суму 265 млн гривень. Про це повідомила прес-служба АМКУ.
Київський міжобласний апеляційний госпсуд залишив у силі рішення Господарського суду Києва від 4 вересня 2009 року, яке, на думку суду, прийняте відповідно до вимог чинного законодавства і підстави для його скасування відсутні.
Раніше за результатами судового розгляду позовів вказаних підприємств Господарський суд Києва, Київський апеляційний господарський суд і Вищий господарський суд підтвердили законність рішення АМКУ відносно "Лук-Авіа Ойл" і аеропорту "Бориспіль".
Крім того, Господарський суд Києва і Київський апеляційний господарський суд підтвердили правомірність рішення АМКУ стосовно компанії "Кребо"
Розгляд касаційної скарги "Кребо" у Вищому господарському суді має відбутися в березні.
Як повідомляло агентство, 28 квітня 2009 року АМКУ оштрафував "Кребо" на 100 млн. гривень, "Укртатнафту" на 110 млн. гривень і "Лук-Авіа Ойл" - на 20 млн. гривень за зловживання монопольним становищем при встановленні завищених цін на авіапаливо в міжнародному аеропорту "Бориспіль".
Крім того, комітет оштрафував "Кребо" на 25 млн. гривень і аеропорт "Бориспіль" на 10 млн. гривень за зловживання монопольним становищем при наданні спеціалізованих послуг аеропортів із заправки авіапаливом.
"Кребо", "Укртатнафта" і "Лук-Авіа Ойл" є найбільшими постачальниками авіапалива в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас