Банкір: НБУ може знизити облікову ставку до 6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: НБУ може знизити облікову ставку до 6%

2407
Національний банк України (НБУ) готовий знизити облікову ставку до 6,00% з 10,25%, повідомив правлінню банку "Фінанси і Кредит" (Київ) Володимир Хливнюк.
"Наскільки я розумію, центробанк готовий знизити облікову ставку до 6% річних. Якщо НБУ опустить ставку до 6%, знижуватимуться ставки за депозитами, і цей об'єктивний процес протягом 2010 року триватиме. За моїми прогнозами, депозитні ставки в гривні мають опуститися до рівня 14-15% річних. Ставки ж за валютними вкладами істотно знижуватися не будуть", - сказав він в інтерв'ю газеті "Экономические известия" із посиланням на підсумки обговорення процентної політики під час нарад банкірів з Нацбанком.
Своє очікування динаміки облікової ставки банкір підтвердив агентству "Інтерфакс-Україна".
"Ймовірність велика (зниження облікової ставки - ІФ), це вимога економіки. Це дозволить оживити промисловість", - сказав В.Хливнюк.
Разом з тим директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків НБУ Сергій Круглик повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що на сьогоднішній день питання про зниження облікової ставки до 6% не стоїть, хоча питання її оптимального значення обговорюється.
Як повідомлялося, НБУ утримує рівень облікової ставки і "робочих" ставок рефінансування на незмінному рівні з 12 серпня 2009 року: облікова ставка НБУ зберігається на рівні 10,25%, ставка за бланковими кредитами "овернайт" - 17% і ставка за кредитами "овернайт" під забезпечення - 15,5%.
Інфляція в Україні в 2009 році сповільнилася до 12,3% з 22,3% роком раніше. Уряд прогнозує в 2010 році подальше її сповільнення - до 9,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас