Експерт: Побоювання про оголошення Україною дефолту за держзобов'язаннями не мають підстав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Побоювання про оголошення Україною дефолту за держзобов'язаннями не мають підстав

512
Побоювання, що Україна оголосить дефолт за державними зобов'язаннями, не мають підстав. Про це розповіла аналітик інвестиційної компанії Dragon Capital Ольга Сливинська.
За її словами, в 2010 р. зовнішні виплати за прямим державним боргом України складають 1,6 млрд. дол. з врахуванням відсотків, також близько 1 млрд. дол. треба виплатити за боргами, гарантованими державою. В той же час, за словами аналітика, міжнародні резерви НБУ складають 26,5 млрд. дол., чого цілком вистачає для покриття вказаних сум.
"Ми також вважаємо, що у разі потреби НБУ надасть підтримку державі в рефінансуванні ОВДП", - відзначила О.Сливинська.
Як повідомлялося, раніше голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Віктор Суслов заявив, що в Україні існує загроза дефолту.
"Основною проблемою залишається проблема обслуговування зовнішніх боргів. Впродовж найближчого року Україна має погасити близько 30 мільярдів доларів зовнішніх боргів", - сказав він. За словами В.Суслова, Україні "доведеться добиватися відстрочень, реструктуризації".
Довідка. За даними Міністерства фінансів України, впродовж 2009 року сума державного і гарантованого державою боргу України збільшилася в гривневому еквіваленті на 112 млрд. 018,014 млн. грн. (на 59,14%) - до 301 млрд. 428,4 млн. грн., або 37 млрд. 749,33 млн. дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас