Китайські банкіри закликають прискорити процес використання нацвалюти в торгівлі між КНР і Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські банкіри закликають прискорити процес використання нацвалюти в торгівлі між КНР і Росією

Валюта
366
В зв'язку з поглибленням китайсько-російської торгівлі останніми роками представники банківської сфери Китаю днями закликали прискорити процес використання національних валют Китаю і Росії у взаємних розрахунках в рамках двосторонньої торгівлі.
"В нинішній обстановці введення розрахунків у національних валютах Китаю і Росії, особливо розширення масштабів використання юаня, допоможе китайським і російським підприємствам уникнути ризиків, викликаних коливаннями валютного курсу, і забезпечити свої економічні інтереси", - цитує "Синьхуа" помічника директора Хейлунцзянської філії Банку Китаю Чен Хуейцзюань.
За її словами, обсяг операцій з розрахунків в юанях і рублях через Хейлунцзянську філію Банку Китаю в останні три роки зростає стійкими темпами. Проте, незважаючи на сприятливу тенденцію розвитку таких операцій, частка використання юаня у взаємних розрахунках складає лише не більше одного відсотка.
"Наш банк сприятиме пов'язаній з Росією інвестиційній і акумуляційній діяльності з використанням юаня та оновлюватиме відповідні інструменти з метою підвищення частки використання китайської національної валюти у взаємних розрахунках", - сказала вона.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас