Зростання нафтопереробки в Китаї призведе до збільшення імпорту нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання нафтопереробки в Китаї призведе до збільшення імпорту нафти

Енергетика
193
Китай, який займає друге місце в світі за обсягами споживання енергоносіїв, збільшить обсяги нафтопереробки більш ніж на 10% до 2014 року, що призведе до зростання імпорту нафти, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на розрахунки аналітиків Poten & Partners.
Виробничі потужності китайських НПЗ, як очікується, перевищать 7,5 млн барелів на добу до 2014 року в порівнянні з 7 млн барелів на добу за підсумками минулого року, оскільки уряд Китаю хоче знизити залежність від імпорту нафтопродуктів.
За даними Poten, перше місце в світі за обсягами нафтопереробки, як і раніше, займають США - 17,8 млн барелів на добу, за ними йдуть Китай, Росія, Японія і Індія. Близько половини нафтопереробних потужностей світу зосереджено в 10 країнах.
В 2010 році в Китаї, швидше за все, спостерігатиметься перенасичення ринку нафтопродуктів, бо в експлуатацію будуть запущені нові виробничі лінії, що дозволять переробляти додаткові 31,5 млн тонн нафти на рік.
Імпорт нафти в Китай може досягти цього року історичного максимуму, тому що відновлення економіки стимулює попит на енергоносії. У 2009 році Китай імпортував більше половини спожитої нафти.
Як прогнозує Міжнародне енергетичне агентство, споживання нафти в Китаї зросте цього року на 4,7% - до 8,9 млн барелів на добу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас