Київ може залишитися без громадського транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ може залишитися без громадського транспорту

Казна та Політика
886
Комунальне підприємство "Київпастранс" допускає призупинення роботи наземного громадського транспорту в Києві в разі невиплати йому Кабінетом міністрів 120 мільйонів гривень компенсації за перевезення пільгових категорій громадян.
Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.
"Комунальне підприємство "Київпастранс" вимагає від Кабінету Міністрів України терміново погасити заборгованість держави з перевезення пільговиків. Інакше громадський транспорт столиці може зупинитися у будь-який час", - сказано в повідомленні.
Підприємство відзначає, що борг держбюджету в сумі 120 мільйонів гривень почав накопичуватися з 2008 року, оскільки держбюджет не в повному обсязі розраховується перед підприємством за перевезення пільговиків.
В той же час підприємство підкреслює, що в Києві налічується близько 800 тисяч пільговиків, чиї пільги підтверджені законодавством і яких воно безвідмовно перевозить.
Через невиплату компенсації, запевняє "Київпастранс", його співробітники не отримують зарплату з листопада 2009 року, а рухомий склад не ремонтується.
Нагадаємо, що раніше Київміськадміністрація виділила 40,9 мільйона гривень на погашення боргів з заробітної плати співробітникам "Київпастрансу".
2009 рік "Київпастранс" завершив зі збитком 189 мільйонів гривень.
Однією з причин такого збитку профспілка підприємства вважає неповне відшкодування держ- і міськбюджетом компенсацій за проїзд пільговиків.
"Київпастранс" обслуговує наземний громадський транспорт - автобуси, трамваї, тролейбуси і фунікулер, вартість проїзду в яких складає 1,5 гривні/поїздка.
Послугами наземного громадського транспорту в Києві користуються близько 2 мільйонів пасажирів на добу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас