Експерт: Обігових коштів "Укртелекому" вистачає для обслуговування поточних зобов'язань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Обігових коштів "Укртелекому" вистачає для обслуговування поточних зобов'язань

340
Обігових коштів ВАТ "Укртелеком" досить для обслуговування поточних зобов'язань. Так директор аналітичного департаменту інвестиційної групи "Сократ" Сергій Невмержицький прокоментував інформацію про можливе банкрутство компанії.
"В банкрутство "Укртелекому" ми не віримо, обігових коштів компанії вистачає для обслуговування поточних зобов'язань", - відзначив він.
За словами С.Невмержицького, незадовільні фінансові показники - часта причина зміни керівництва великих компаній, і не лише в Україні. В той же час, на його думку, "для рентабельної роботи компанія потребує приватизації і застосування інноваційної бізнес-моделі". "Інакше компанія ризикує бути збитковою і далі", - додав він.
Раніше молодший аналітик Foyil Securities Євген Миколайчук висловив думку, що ВАТ "Укртелеком" зможе стати прибутковим і своєчасно розраховуватися за своїми зобов'язаннями, якщо скоротить адміністративні та інші витрати, які не належать до операційної діяльності.
Як повідомлялося, 22 лютого ц.р. голова Державної адміністрації зв'язку (Держзв'язку), член наглядової ради "Укртелекому" Микола Гончар повідомив, що виконуючим обов'язки голови правління ВАТ "Укртелеком" призначений перший заступник генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) Олег Копійка замість Георгія Дзекона. Він призначений рішенням наглядової ради компанії 10 лютого 2010 року. Контракт з колишнім головою правління "Укртелекому" Г.Дзеконом закінчився 20 лютого 2010 р.
Глава правління обиратиметься на конкурсній основі на зборах акціонерів.
Як прогнозують в Держзв'язку, для підготовки зборів акціонерів необхідно близько 3 місяців.
22 лютого ц.р. перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов доручив керівництву Міністерства транспорту та зв'язку усунути М.Гончара з посади голови Держадміністрації зв'язку на час проведення службового розслідування, що стосується ситуації, пов'язаної зі звільненням з посади наглядовою радою ВАТ "Укртелеком" голови правління компанії Г.Дзекона.
В.о. міністра транспорту та зв'язку Василь Шевченко повідомив, що Мінтранс найближчими днями проведе службове розслідування даної ситуації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас