"Укртелеком" просить у кредиторів відстрочку платежів із зовнішнього боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" просить у кредиторів відстрочку платежів із зовнішнього боргу

Казна та Політика
537
ВАТ "Укртелеком", вітчизняний монополіст фіксованого зв'язку, просить надати на тримісячний термін розстрочку на сплату 75% сум чергового платежу в розмірі 55,6 млн дол. з кредиту в сумі 500 млн дол., наданого Credit Suisse First і Deutsche Bank в 2005 р. Про це повідомляє ІК "Phoenix Capital".
За повідомленням, ВАТ готове виплатити 13,9 млн дол., але не має необхідних коштів для виплати залишку суми і не хоче залучати дорогі короткострокові кредити.
Аналітики ІК "Phoenix Capital" вважають, що ця новина матиме негативний вплив на суверенні і квазісуверенні єврооблігації України, оскільки "Укртелеком" - вже третя найбільша держкомпанія-монополіст (після НАК "Нафтогаз України" та "Укрзалізниці"), яка намагається реструктуризувати зовнішній борг.
В свою чергу в.о. міністра фінансів України Ігор Уманський заявив, "Укртелеком" 25 і 27 лютого повинен виплатити 69 млн дол. зовнішніх боргів.
Уманський зазначив, що Мінфін не володіє інформацією про реструктуризацію боргів "Укртелекому", оскільки не бере участь в переговорах. "Міністерство фінансів безпосередньо в цих переговорах (з реструктуризації боргу) не бере участі", - сказав Уманський. Він також додав, що скандал довкола керівництва "Укртелекому" може зашкодити врегулюванню відносин із кредиторами.
"В умовах коли "Укртелекому" 25 і 27 числа необхідно забезпечити врегулювання відносин із кредиторами, а в цілому по цьому місяцю у них більше 70 млн дол. зовнішніх платежів, - в цій ситуації метушня довкола керівництва "Укртелекому" не додає конструктивізму в переговорах і підготовці до виплат", - сказав Уманський
Нагадаємо, ВАТ "Укртелеком" є національним оператором дротяного зв'язку і знаходиться в управлінні Міністерства транспорту та зв'язку. Статутний фонд компанії становить 4,681 млрд грн. Державі належить 92,86% акцій ВАТ "Укртелеком". Виручка ВАТ "Укртелеком" за II квартал 2009 р. зросла на 0,7% - до 1,62 млрд грн., чистий прибуток досяг 57,46 млн грн. проти 4,34 млн грн. збитку роком раніше. Це перший квартальний прибуток оператора з 2007 р. У 2008 р. чистий збиток компанії склав 1,525 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас