Експерт: Китай може спровокувати регіональну економічну кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Китай може спровокувати регіональну економічну кризу

Казна та Політика
741
Економічне зростання Китаю впаде до позначки 2% після того, як лусне "боргова бульбашка". Це станеться протягом найближчих 10 років і викличе спад на регіональних ринках, стверджує професор Гарвардського університету Кенет Рогофф.
"Неможливо підтримувати економічний цикл упродовж десятиліття без проблем. Ми хочемо з'ясувати, наскільки важливу роль відіграватиме Китай, коли це станеться. Це викличе спад у всьому світі, включаючи Японію і Південну Корею, а також стане страшним ударом для латиноамериканських експортерів сировинних товарів", - заявив колишній головний економіст Міжнародного валютного фонду в інтерв'ю Bloomberg в Токіо.
Цього року Китай може зайняти місце Японії як другої економіки в світі. Рекордні обсяги кредитування, різке зростання вартості нерухомості і прискорення економічного зростання спонукали уряд КНР почати гальмування заходів з державного стимулювання в період глобального економічного спаду.
"Реакція китайців на нинішню фінансову кризу, цілком очевидно, збільшує ризик виникнення боргової бульбашки в національній економіці", - підкреслює Рогофф, який передбачив у 2008 році фінансову неспроможність великих американських банків.
Наразі влада Китаю намагається обмежити кредитування, надмірні обсяги якого призвели минулого місяця до найшвидшого зростання цін на нерухомість в 70 містах країни за останні два роки. Уряд прагне скоротити нові кредити до 7,5 трлн. юанів, тоді як минулого року цей показник склав рекордні 9,59 трлн. юанів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас