Дефіцит робочої сили змушує китайських роботодавців підвищувати зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит робочої сили змушує китайських роботодавців підвищувати зарплати

Казна та Політика
521
В Китаї намітився дефіцит робочої сили, який змушує роботодавців підвищувати заробітні плати і покращувати умови праці співробітників, повідомляє Китайський інформаційний інтернет-центр.
Після початку міжнародної фінансової кризи багато підприємств сфери зовнішньої торгівлі в східних приморських районах через скорочення кількості замовлень масово звільняли співробітників. У другому півріччі минулого року зросла кількість замовлень, але багато підприємств не встигли оперативно збільшити штат персоналу, а цього року з'явилися нові вакансії, внаслідок чого зростає дефіцит на ринку праці. В результаті, в III кварталі 2009 року показник середнього щомісячного доходу робітників-мігрантів у країні склав 1455 юанів, що на 2,5% більше від аналогічного показника попереднього кварталу того ж року.
В той же час, на думку завідувача відділом макроекономіки Центру дослідження розвитку при владі провінції Гуандун Тань Бінцай, головна причина виникнення дефіциту робочої сили полягає в тому, що епоха дешевої робочої сили вже минула. Низька зарплата, що не відповідає напруженому робочому графіку, стає все менш привабливою, що і є прямою причиною виникнення дефіциту на ринку праці.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас