Moody’s: Прибуток виробників сталі може погіршитися через зростання цін на залізну руду і вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody’s: Прибуток виробників сталі може погіршитися через зростання цін на залізну руду і вугілля

167
Фінансові результати виробників сталі, включаючи німецьку компанію ThyssenKrupp, італійську Lucchini і британський підрозділ Tata Steel, можуть погіршитися цього року, якщо вони не перекладуть зростаючі витрати на споживачів сталі, прогнозує рейтингове агентство Moody's Investors Service.
Ціни на залізну руду можуть зрости на 40% в 2010 році, йдеться в доповіді аналітика Moody's Матіаса Хеллштерна. Вартість коксівного вугілля торік подвоїлася, і цього року темпи зростання, швидше за все, будуть аналогічними, вважає експерт.
Збільшення витрат сталеливарних компаній у зв'язку з підвищенням витрат на сировину може нашкодити їх рентабельності і прибутку і в такому разі "матиме негативні наслідки для їхніх кредитних рейтингів", сказано в прес-релізі Moody's.
Індекс акцій європейських виробників сталі, що розраховується агентством Bloomberg, впав на 6,8% з початку року після злету на 74% в 2008 році.
ThyssenKrupp планує підвищити ціни на сталеву продукцію з квітня, аби компенсувати підвищення вартості сировини, заявив головний фінансовий директор компанії Алан Хіппе.
Moody's оцінює кредитний рейтинг ThyssenKrupp на рівні "Ваа3", прогноз "негативний". В Lucchini, яка на 80% належить ВАТ "Північсталь", рейтинг "В1", прогноз - "стабільний", Tata Motors - рейтинг "В2", прогноз "стабільний".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас