Дніпропетровська міська рада судиться з НКРЕ через завищені тарифи на тепло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дніпропетровська міська рада судиться з НКРЕ через завищені тарифи на тепло

Енергетика
298
Дніпропетровська міськрада продовжує судитися з Національною комісією з регулювання електроенергетики України. Причина позову - подорожчання тепла, яке Придніпровська ТЕС поставляє для 80 тис. жителів лівобережної частини міста.
"Вартість тепла, яке місто купує в Придніпровської ТЕС, завищена на 2 гривні на кожному квадратному метрі. Оптова ціна для міського комунального підприємства-транспортувальника складає 7,6 грн., ще 0,6 грн. варто довести тепло до користувача. І жителі лівого берега Дніпропетровська за опалювання квадратного метра платять 8,2 грн., тоді як по місту цей тариф в середньому близько 6 грн. Тариф для ТЕС встановлює НКРЕ, і єдине, що нам залишається - подати позов до суду про перегляд комісією тарифу", - говорить заступник міського голови Дніпропетровська Анатолій Крупський.
За словами заступника начальника Придніпровською ТЕС Н.Голованя, при розрахунку тарифів враховується вартість недешевого палива, на якому працює станція, а перевести її на інше паливо неможливо. Він упевнений, що вирішення проблеми тарифів залежить від НКРЕ.
В першому позові окружний адміністративний суд відмовив міськраді. З врахуванням всіх рекомендацій міськрада подала повторний позов 23 лютого.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас