Microsoft і Amazon обмінялися патентами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft і Amazon обмінялися патентами

172
Корпорації Microsoft і Amazon домовилися про обмін патентами, говориться в прес-релізі Microsoft. Зокрема, операція торкнеться патентів Amazon, що стосуються електронної читалки Kindle і використання серверів Amazon під управлінням Linux.
Подібні крос-ліцензійні угоди укладають для того, щоб уникнути взаємних позовів. Точні умови операції не розкриваються, проте Amazon виплатить Microsoft деяку грошову суму. Сам найбільший інтернет-магазин не повідомив про укладення угоди.
В 2007 році Microsoft заявила, що Linux і декілька інших технологій з відкритими вихідними кодами порушують понад двісті патентів корпорації. Їй удалося укласти вже понад 600 угод про використання патентів, у тому числі з крупними виробниками електроніки - LG Electronics, Samsung Electronics, Fuji, Xerox і Brother.
Незважаючи на відмінності в напрямах діяльності, Amazon і Microsoft є прямими конкурентами на декількох ринках. Зокрема, обидві компанії надають "хмарні" послуги, що дозволяють розробникам веб-сервер-сервісів споживати стільки ресурсів, скільки необхідно.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас