Слідом за пілотами Lufthansa застрайкували французькі авіадиспетчери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слідом за пілотами Lufthansa застрайкували французькі авіадиспетчери

216
Незважаючи на призупинення страйку пілотів авіакомпанії Lufthansa, в європейському повітряному сполученні все ще панує хаос. Німецький авіаперевізник намагається відновити звичайний режим польотів, проте в Греції і Франції страйкують авіадиспетчери, що знов призвело до скасування сотень рейсів.
В паризькому аеропорту Орлі скасований кожен другий рейс, а в аеропорту імені Шарля де Голля - кожен четвертий, відзначає інформаційне агентство dpa. Авіадиспетчери висловлюють протест проти планів Брюсселя об'єднати в єдине ціле контроль над повітряним сполученням шести європейських країн - Франції, Німеччини, Швейцарії і країн Бенелюксу. Диспетчери побоюються, що це призведе до скорочення робочих місць і погіршення умов їх роботи, повідомляє агентство DAPD. Страйк триватиме до суботи, 27 лютого.
В Греції скасовані всі авіарейси на середу, 24 лютого, повідомляє dpa. Страйк співробітників грецьких авіакомпаній, який триватиме 24 години, направлений проти урядових планів економії і є частиною масових акцій протесту, організованих профспілками Греції.
Як відзначає інформаційне агентство AFP, страйк загрожує і найбільшій британській авіакомпанії. Бортпровідники British Airways мають намір припинити свою роботу на знак протесту проти запланованих змін умов їхньої роботи, повідомила профспілка Unite. Дата початку страйку ще не відома.
А за інформацією Reuters, найближчим часом можуть застрайкувати і німецькі бортпровідники. Профспілка UFO заявила про можливість попереджувального страйку в найближчі тижні.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас