Експерт: Банки, як і раніше, кредитують вибірково — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Банки, як і раніше, кредитують вибірково

419
Банки, як і раніше, кредитують вибірково - лише позичальників з високим рівнем платоспроможності і на умовах, що дозволяють звести ризик до мінімуму. Таку думку висловила заступник голови правління "Брокбізнесбанку" Наталія Синявська.
Вона вважає, що "окрім об'єктивних причин відсутності активного кредитування в Україні, серед яких падіння рівня платоспроможності населення, відновленню кредитування не сприяють дії чиновників, ініціативи яких, викладені в законопроектах і направлені на захист позичальників, призводять до зворотного результату - подальшого заморожування ринку".
Експерт упевнена, що для банків сьогодні основними залишаються питання, пов'язані з вирішенням проблемної заборгованості.
За словами Н.Синявської, ринок кредитування фізичних осіб в період з 15 по 19 лютого новин і сюрпризів не підніс. На сьогоднішній день пропозиції банків такі. Умови по кредитах на споживчі цілі: валюта - гривня, сума кредиту - до 10 тис. грн., термін - до 1 року, реальна процентна ставка з врахуванням всіх комісій - від 48,32% до 62% річних. Умови по кредитах на автомобілі: термін - від 2 до 5 років, процентна ставка - від 20,49% до 30% річних, авансовий внесок - не менше 30% від вартості автомобіля.
Як повідомила експерт, іпотечні кредити в даний час пропонуються в основному під придбання закладеного майна по проблемних кредитах на термін від 1 до 20 років, процентна ставка - 26-30% річних, або під вже здану в експлуатацію нерухомість на термін від 1 до 20 років, реальна процентна ставка - 28-30,1% річних.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас