В Англії банкіри продовжують відмовлятися від бонусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Англії банкіри продовжують відмовлятися від бонусів

277
Виконавчий директор британського банку Lloyds TSB Ерік Деніелс відмовився від бонуса за підсумками 2009 року у розмірі 2,3 мільйона фунтів стерлінгів (3,6 мільйона доларів). Як пише The Wall Street Journal, Деніелс став другим за останні декілька днів банкіром, який зважився на такий крок. 21 лютого ЗМІ повідомили, що від винагороди відмовився також глава Royal Bank of Scotland (RBS) Стівен Хестер. Його бонус мав скласти 1,6 мільйона фунтів.
Варто відзначити, що Деніелса торік серйозно критикували після того, як в 2008 році Lloyds TSB прийняв рішення купити інший провідний британський банк - HBOS. В результаті після покупки збиткового HBOS сам Lloyd був змушений вдатися до допомоги влади.
І Lloyds TSB, і RBS під час нинішньої фінансової кризи опинилися на межі банкрутства. Уряду Великобританії довелося частково націоналізувати обидва банки. Влада отримала в них відповідно 40- і 70-процентні пакети акцій.
Не виключено, що від своїх бонусів відмовлятимуться й інші британські фінансисти. З квітня поточного року на всі банківські бонуси вище 25 тисяч фунтів владою країни вводиться "суперподаток" 50 відсотків. Самі банкіри вважають, що ініціатива уряду призведе до відтоку бізнесу з Великобританії, оскільки багато банків не захочуть вести операції в умовах подібних обмежень.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас