"Укртелеком" просить відстрочення 75% платежів з чергового погашення кредиту Credit Suisse First і Deutsche Bank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" просить відстрочення 75% платежів з чергового погашення кредиту Credit Suisse First і Deutsche Bank

553
ВАТ "Укртелеком" просить Credit Suisse First і Deutsche Bank надати розстрочку на сплату 75% суми чергового платежу за кредитом, наданим в 2005 році, мінімум на тримісячний термін.
Як сказано в листі глави правління компанії Георгія Дзекона до керівництва Державної адміністрації зв'язку, копію якого поширено на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" глави наглядової ради "Укртелекому" Миколи Гончара, український оператор планує 25 лютого перерахувати $13,889 млн з $55,556 млн платежу і веде відповідні переговори з банками.
Оператор не має всієї необхідної суми для погашення чергового платежу і не хоче залучати дорожчі короткострокові кредити для погашення заборгованості вчасно.
Під час прес-конференції М.Гончар відзначив, що подібні дії керівництва підприємства свідчать про його тяжке фінансове становище і високий ризик дефолту.
"Якщо керівництво довело підприємство до такого стану, логічно було б усунути від обов'язків", - заявив М.Гончар.
Як повідомлялося, Г.Дзекон на брифінгу в понеділок повідомив, що "Укртелеком" не має проблем з погашенням боргів, проте в даний час дійсно веде переговори з кредиторами. Більше того, за його словами, ліквідність підприємства дозволяє йому вдаватися до додаткових позик.
ВАТ "Укртелеком" залучило кредит Credit Suisse First і Deutsche Bank на загальну суму $500 млн в 2005 році. Погашення по ньому почалося в серпні 2008 року і відбувається раз на півроку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас