Ізраїль виступає за нафтове ембарго проти Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль виступає за нафтове ембарго проти Ірану

Енергетика
246
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху знов звернувся до міжнародного співтовариства із закликом накласти заборону на експорт нафти з Ірану та імпорт нафтопродуктів до Ірану, передає Associated Press.
"Будь-які інші санкції будуть неефективними, - заявив глава ізраїльського уряду. - Доки не ясно, наскільки ефективними виявляться запропоновані заходи, але їх ввести необхідно, і якнайшвидше". Звернення міністра прозвучало на зустрічі з представниками Єврейського агентства, яке сприяє євреям в питаннях імміграції до Ізраїлю.
За словами Нетаньяху, якщо рада безпеки ООН відхилить цю пропозицію, заборона може бути введена окремо, незалежно від позиції ООН. Як підкреслив ізраїльський прем'єр, країни світу повинні, нарешті, визначити, наскільки серйозні їхні наміри зупинити ядерну програму Ірану.
Нагадаємо, міжнародне співтовариство, стурбоване діями Ісламської Республіки, планує поставити перед ООН питання про нові санкції проти Ірану, якщо ситуація в цій країні не зміниться.
Раніше глава МЗС Саудівської Аравії висловлював сумніви в доцільності введення додаткових санкцій відносно Ірану, проте зазначив, що загроза з боку Тегерану вимагає негайного рішення.
Крім того, на спільній конференції з держсекретарем США Хілларі Клінтон, Принц Сауд аль-Фаізал зазначив, що заходи з денуклеаризації близькосхідного регіону мають бути застосовні і до Ізраїлю.
Влада Ірану підкреслює мирний характер ядерної програми.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас