Прокуратура столиці: Київміськрада порушила закон про приватизацію державного майна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура столиці: Київміськрада порушила закон про приватизацію державного майна

Кримінал
391
За дорученням прокурора міста Києва Євгена Блажівського прокуратурою столиці перевірено законність рішення Київської міської ради, якою до переліку об'єктів комунальної власності територіальної громади міста Києва, які підлягають приватизації, включено нежитлові будинки по вул. Горького, 115 (споруди Володимирського ринку) і по вул. Верхній Вал, 16 (споруди Житнього ринку). Про це повідомили в прес-службі прокуратури столиці.
Під час прокурорської перевірки встановлено порушення вимог законів України "Про приватизацію державного майна" і "Про місцеве самоврядування в Україні". Зокрема, вказані приміщення виставлені на приватизацію не як цілісні комплекси, а як окремо визначені приміщення, причому рішення про їх приватизацію не погоджене з Київським міським територіальним відділенням Антимонопольного комітету.
"Більше того, майнові операції, які здійснюють органи місцевого самоврядування з об'єктами комунальної власності, не повинні ослабляти економічні основи місцевого самоврядування, зменшувати обсяг і погіршувати надання послуг населенню. Якщо вказані ринки будуть приватизовані і продані, міський бюджет недоотримає стабільні надходження. Це також завдасть значного удару малому і середньому бізнесу, тисячі представників якого будуть позбавлені заробітку.
Захищаючи інтереси суспільства, прокуратурою міста Києва опротестовано вказане рішення Київської міської ради про включення нежитлових споруд Володимирського і Житнього ринку до переліку підприємств, що підлягають приватизації і продажу", - йдеться в повідомленні прокуратури м. Києва.
Протест прокурора підлягає обов'язковому розгляду у встановлений законом десятиденний термін.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас