Уряд України продовжив механізм відшкодування ПДВ через Аграрний фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України продовжив механізм відшкодування ПДВ через Аграрний фонд

Аграрний ринок
301
Уряд України відновив на 2010 рік дію введеного в 2009 році механізму відшкодування ПДВ експортерам сільськогосподарської продукції через Аграрний фонд. Це закріплено постановою Кабінету міністрів від 11 лютого 2010 року №140.
В той же час механізм поширюватиметься не лише на експортерів зерна, борошна, спирту і соняшникової олії, а на всіх експортерів сільгосппродукції.
Як повідомлялося, уряд України в лютому 2009 року затвердив схему відшкодування трейдерам ПДВ зерном через Аграрний фонд. Вона передбачала, що Аграрний фонд укладає з трейдерами контракти на Аграрній біржі на продаж зерна за середньозваженими цінами, що склалися впродовж трьох попередніх торгівельних сесій, але не нижче ціни закупівлі зернових з врахуванням витрат, пов'язаних з його зберіганням. Сам взаємозалік проводився через рахунки Держказначейства. Пізніше в схему були включені борошно і аміачна селітра.
За експертними оцінками, борги держави перед зернотрейдерами з відшкодування ПДВ зараз перевищують 3 млрд грн., а перед окремими компаніями досягають 400-500 млн грн. Це, за словами аналітиків, негативно впливає на темпи експорту зерна з країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас