Суслов: Росія врятує Україну від дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суслов: Росія врятує Україну від дефолту

7652
В Україні існує загроза дефолту. Про це заявив голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Віктор Суслов в ефірі 5 каналу.
"Основною проблемою залишається проблема обслуговування зовнішніх боргів. Протягом найближчого року Україна повинна погасити близько 30 млрд доларів зовнішніх боргів, - сказав він. - Для цього недостатньо валютних резервів, і погасити ці борги неможливо, навіть якщо досягатимуться найоптимістичніші прогнози по зростанню виробництва".
За його словами, Україні "доведеться добиватися відстрочень, реструктуризації". "Загрозу дефолту в цьому плані зовсім не подолано. Вона існує. Можемо сподіватися, що його не буде, що, безумовно, кредитори підуть назустріч, що будуть надані відстрочення, що, можливо, будуть надані зовнішні кредити", - заявив Віктор Суслов.
"Корисно пам'ятати, що і за підсумками 2009 року рівноваги платіжного балансу не досягнуто. Більше мільярда доларів складає негативне сальдо платіжного балансу", - відзначив чиновник.
За його словами, покривати це негативне сальдо "можна або зовнішніми позиками, або витрачанням валютних резервів".
Крім того, коментуючи заяву МВФ про те, що Україна має досить міжнародних резервів для того, щоб обслуговувати зовнішні зобов'язання, Віктор Суслов заявив: "Фонд може четвертий транш (кредиту), 3,6 млрд доларів, розглядати як такий, який не є необхідним".
"Було відомо, що фонд керується політичними міркуваннями, і фонд сам оголошував, коли не надав цей транш восени 2009 року, що він чекатиме результатів виборів і прийматиме рішення залежно від цих результатів", - сказав він.
"Якщо транш не буде наданий і не буде почата якась нова серйозна програма для підтримки рівноваги платіжного балансу - це створить додаткові складнощі", - підкреслив глава Держфінпослуг.
Крім того, Віктор Суслов розповів про статтю у виданні Wall Street Journal, в якій ішлося про те, що "Захід, швидше за все, не надаватиме нових значних кредитів для стабілізації економіки України". "Вони прямо там написали, що для України є єдина країна, яка їй може допомогти і врятувати від дефолту, - Росія", - сказав Віктор Суслов.
За матеріалами:
Mignews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас