"Укрцукор" ініціює скасування декларування зміни оптово-відпускних цін на цукор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрцукор" ініціює скасування декларування зміни оптово-відпускних цін на цукор

Аграрний ринок
444
Національна асоціація цукровиробників "Укрцукор", яка об'єднує вітчизняні цукрові заводи, пропонує скасувати декларування зміни оптово-відпускних цін на цукор, повідомив керівник асоціації Микола Ярчук.
Виступаючи на "круглому столі" з питань розвитку цукрової галузі, організованому газетою "Аргументи і Факти в Україні", в Києві в понеділок, М.Ярчук відзначив, що скасування декларування активізує торгівлю цукром на внутрішньому ринку і, як наслідок, збільшить його пропозицію. Це, у свою чергу, на його думку, призведе до стабілізації цінової ситуації на ринку.
Як повідомлялося, представники харчової галузі неодноразово зверталися до уряду з проханням скасувати декларування змін цін на продовольство, відзначаючи, що через тривалість цієї процедури вони не можуть оперативно реагувати на зміни ринку.
Чинний порядок передбачає декларування суб'єктами господарювання змін оптово-відпускних цін, зокрема, на борошно пшеничне і житнє, яловичину, свинину, м'ясо птиці (тушка), варені ковбаси, молоко, сир кисломолочний, масло вершкове і соняшникове, яйця курячі, цукор-пісок.
Суб'єкти господарювання, зокрема, зобов'язані в разі підвищення оптово-відпускних цін більш ніж на 1% протягом місяця надавати в територіальні органи Держінспекції з контролю за цінами пояснювальну записку з роз'ясненням необхідності зміни оптово-відпускних цін разом з документами, в яких міститься інформація про виробництво, управління, фінанси, іншу діяльності для надання висновків про економічне обґрунтування рівня оптово-відпускних цін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас