Точка зору: Питання обрання глави Ради НБУ буде розглянуто після вирішення інших важливих політичних завдань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Питання обрання глави Ради НБУ буде розглянуто після вирішення інших важливих політичних завдань

398
Питання обрання глави Ради Національного банку України (НБУ) буде розглянуто після вирішення інших важливих політичних завдань, вважає керівник апарату Ради НБУ Станіслав Буковинський.
"Поки немає рішення про те, коли відбудеться засідання Ради з питання керівництва. За моєю оцінкою, воно відбудеться після вирішення інших важливих політичних завдань", - сказав він.
Трирічний термін повноважень міністра закордонних справ України Петра Порошенка на посту глави Ради НБУ і члена комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності Ігоря Прасолова на посту заступника глави Ради Нацбанку закінчується 23 лютого 2010 року.
С.Буковинський відзначив, що перенесення на певний час розгляду питання про керівництво Ради Нацбанку не принесе якихось проблем, оскільки функціональні обов'язки глави і заступника глави Ради не передбачають прийняття господарських рішень.
Як повідомлялося, на 25 лютого заплановано інавгурацію нового президента України. Крім того, в парламенті активно обговорюється можливість зміни глави уряду.
Згідно з українським законодавством, Рада НБУ є керівним органом центрального банку разом з правлінням Нацбанку. Термін повноважень членів Ради НБУ - сім років, але глава Ради НБУ і його заступник обираються Радою Нацбанку терміном лише на три роки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас